Tibber eller Greenely

Om Tibber och Greenely

Tibber och Greenely är två av de populäraste elbolagen när det kommer till timprisavtal med smartladdning av elbil och värmestyrning. Du kan enkelt kontrollera din elförbrukning och optimera din elanvändning så att du minskar din elkostnad. Utnyttja elprisets svängningar och få pushnotiser i appen när det är som billigast vs. dyrast på elbörsen. Se vår jämförelse om du funderar på att välja mellan Tibber eller Greenely.

Greenely

Greenely

Villkorstid: 12 mån

 • Avtalsform: Timpris
 • Månadsavgift: 49 - 69 kr/mån
 • Påslag: 0 öre/kWh
 • Nykundsrabatt: 414 kr
 • Bindningstid: 0 mån
 • Uppsägningstid: 14 dgr
Tibber

Tibber

Villkorstid: 12 mån

 • Avtalsform: Timpris
 • Månadsavgift: 49 kr/mån
 • Påslag: 0 öre/kWh
 • Nykundsrabatt: 0 kr
 • Bindningstid: 0 mån
 • Uppsägningstid: 14 dgr

Erbjudanden

Som ny kund kan du ta del av bra erbjudanden när du tecknar ett nytt elavtal. Tibber har för tillfället inget nykundserbjudande. Greenely i sin tur bjuder på 0 kr i månadsavgift de första 6 månaderna (värde 414 kr) när du använder rabattkoden 6moff.

Erbjudande
Greenely.com Gå vidare till erbjudande
414 kr rabatt med koden 6moff

Funktioner i appen

Både Tibber och Greenely kan erbjuda en bra mobilapp där du får full kontroll på din elförbrukning. Få tillgång till en massa smarta funktioner så du kan minska din elkostnad upp mot 25 %. Även om du inte är kund hos Tibber eller Greenely så kan du fortfarande ladda ner och använda appen, men med begränsad funktionalitet.

Funktioner Tibber Greenely
Se elpris Ja Ja
Pushnotiser Ja Ja
Smart elbilsladdning Ja Ja
Smart värmestyrning Ja Ja

Elbilsladdning

Se vilka bilmodeller som Tibber och Greenely stödjer och är tillgängliga i respektive app. Lägg till din bilmodell i appen för att aktivera smartladdning så du kan ladda din elbil under de billigaste timmarna på dygnet. Tibber och Greenely stödjer laddboxar från både Zaptec och Easee.

Bilmodell Tibber Greenely
Tesla Ja Ja
Volkswagen Ja Ja
Volvo Ja Ja
Audi Ja Ja
Porsche Ja Ja
BMW Ja Ja
Hyundai Ja Ja
Jaguar Ja Ja
Kia Ja Ja
Skoda Ja Ja
Land Rover Ja Nej
MINI Ja Ja
Renault Nej Ja
Seat Nej Ja
Cupra Nej Ja
Ford Nej Ja

Värmestyrning

Vill du kunna schemalägga värmen så att du sparar pengar? Genom smartstyrning så kan du automatiskt styra uppvärmningen mot de billigare timmarna. Du kan också utnyttja energisparläge med lägre temperatur när du är bortrest. Ditt hushåll värms upp till önskad komforttemperatur när du är tillbaka. Se vilka värmepumpar som Tibber och Greenely stödjer.

Värmepumpar Tibber Greenely
Nibe Uplink Ja Ja
Nibe MyUplink Ja Ja
Ngenic Nej Ja
Hoiax Nej Ja
CTC Nej Ja
Panasonic Comfort Cloud Ja Nej
Mitsubishi Melcloud Ja Nej

Support

Behöver du komma i kontakt med något av elbolagen? Tibber eller Greenely tillhandahåller tyvärr inte support via telefon. Enklast är att använda sig av chatten i appen eller vända sig till hemsidan där du kan hitta många frågor och svar under "Support".

Support Tibber Greenely
Hemsida www.tibber.com www.greenely.com
E-post hello@tibber.com support@greenely.se
Telefon Nej Nej
Chatt Ja Ja

Sammanfattning

Tibber och Greenely är elbolag som är relativt lika varandra när det kommer till elavtal, elpris och funktionalitet. Du får tillgång till en app där du enkelt kan följa upp elpriset och använda dig av smart laddning/uppvärmning när elpriset är som billigast. Något som är bra med båda elbolagen är att man kan ladda ner appen och använda den utan att teckna elavtal. Du kommer ha begränsad funktionalitet men kan vara bra att testa innan du väljer Tibber eller Greenely i ditt val av elbolag.

Pris

Om priset är en avgörande faktor är Tibber att föredra då man har en lägre månadsavgift (49 kr), jämfört med Greenely (49 - 69 kr). I övrigt är det inga prisskillnader.

Smart styrning

Greenely stödjer lite fler bilmodeller och värmepumpar än vad Tibber gör. Se till att Tibber eller Greenely stödjer din bil eller uppvärmning innan du tecknar ett elavtal.

Pris

Podcasten Bilar har testat en betaversion av Greenelys nya smartladdning och utnämnde den till “Sveriges bästa smartladdning”.

Nykundserbjudanden

Greenely är att fördra då du får gratis månadsavgift i 6 månader när du blir kund.

Solceller

Om du har solceller kan du sälja din överskottsel till Tibber och Greenely. Hos Tibber får du det aktuella spotpriset per timme. Greenely är lite generösare och betalar aktuellt spotpris per timme + 5 öre för varje kWh. Om du har eller funderar på att installera solpaneler, välj Greenely!

Bästa valet av timprisavtal?

Vinnaren i vår undersökning är Greenely. Man har bättre omdöme när det kommer till användarvänligheten och kunderna upplever inte samma problem med appen, smart styrning etc. som flera Tibber-kunder har rapporterat om.

Erbjudande
Greenely.com Aktivera erbjudande
414 kr rabatt med koden 6moff

Frågor och svar

Vilket elbolag är bäst för solceller?

Den överskottsel som du får från dina solpaneler kan säljas till båda elbolagen. Greenely betalar bäst med spotpris + 5 öre/kWh medan Tibber endast betalar aktuellt spotpris.

Vilken av Tibber och Greenely är billigast?

Greenely är lite dyrare där du antingen binder upp dig på 1 år och betalar 49 kr/mån, annars 69 kr/mån.

Vilken är bäst för smart styrning?

Både Tibber och Greenely kan erbjuda smart styrning av elbil, värmepumpar och andra smarta produkter som du kan koppla upp till appen. Greenely är kompatibel med lite fler bilmodeller och värmepumpar än Tibber.

Välj Tibber ➜
Välj Greenely ➜